RK: Solidaritet med det palestinske folket!

Se også:
Antiimperialister må støtte den palestinske motstanden
Bergen: «Stopp bombingen av Gaza!»


Uttalelse fra Revolusjonære Kommunister (RK), 8. oktober 2023.

I skrivende stund pågår det harde kamper mellom det palestinske folket og den israelske okkupantstaten. Lørdag 7. oktober ble det satt i gang en offensiv fra Gaza i anledning 50-årsjubileet for Yom Kippur-krigen. Israels statsminister Netanyahu har lovet kraftige hevnaksjoner, og advart palestinerne om å «forlate Gaza» — dette er imidlertid umulig, da alle veier inn og ut av Gazastripen er kontrollert av Israel og Egypt.

Den palestinske offensiven er et rettferdig motangrep mot en 75 år lang okkupasjon. Det palestinske folket har blitt jagd på flukt, drept, etnisk renset og tvunget til å leve som annenrangs borgere i sitt eget land. Til tross for dette, har ikke den palestinske motstanden hvilt et øyeblikk. Palestinerne kjemper stadig for å gjenvinne sitt land, og de vil fortsette å kjempe til de har nådd seier.

Den norske borgerpressa gråter sine krokodilletårer over ofrene på israelsk side, samtidig som palestinerne fordømmes som terrorister. Israel og Palestina framstilles som to jevnbyrdige parter, når virkeligheten er at Israel er en av verdens sterkeste militærmakter, støttet opp av USA-imperialismen, mens palestinerne er et okkupert folk som kjemper for sin overlevelse som nasjon. De siste femten årene har over 5000 palestinere blitt drept på Gaza alene, mens israelske dødsfall totalt var 308.[1]United Nations Office for the Coordination of Humanitarian Affairs, u.å. Hentet 8. oktober fra: https://www.ochaopt.org/data/casualties.

Hykleriet i den norske imperialistiske offentligheten er til å ta og føle på. Hele pressekorpset og samtlige politiske partier på Stortinget støtter den ukrainske motstandskampen mot Russland — en rettferdig kamp, som imperialistene utnytter til sine formål — men når palestinerne kjemper tilbake mot sin okkupant, blir dette fordømt som provokasjoner og terror.

Enhver antimperialist må støtte det palestinske folkets rett til å gjøre motstand mot okkupanten, inkludert med våpen. Dette er ikke det samme som politisk støtte til Hamas og Islamsk Jihad (PIJ), som står for reaksjonære programmer — men til tross for at reaksjonære krefter har ledelsen i offensiven per nå, er ikke dette helheten, da det også er sekulære og progressive krefter i felten. Den palestinske kampen er objektivt et rettferdig opprør mot imperialismen og for nasjonal frigjøring.

Solidaritet med det kjempende palestinske folket!

Noter

Noter
1 United Nations Office for the Coordination of Humanitarian Affairs, u.å. Hentet 8. oktober fra: https://www.ochaopt.org/data/casualties.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *