Demo mot Statkraft Fredag 20 August i Oslo

Demo til støtte for chilenske arbeidere i konflikt med Statkraft.

Fredag 20. august kl. 17 foran utenriksdepartementet (7. juni-plassen).

RAPMO skriver følgende om saken:

Solidaritet med chilenske arbeideres kamp for faglige rettigheter, arbeidsvilkår og verdighet.Konflikten er knyttet til prosjektet «Los Lagos» som ble påbegynt i 2019. Konflikten kommer av at Statkraft har bedt det utførende selskapet «Consorcio BOV SPA» om å unilateralt endre skiftet til arbeiderne fra 2 uker på og 2 uker av, til 10 dager på og 5 dager av. I tillegg har selskapet opphevet alle koronatiltak. Dette har opprørt arbeiderne. Fagforbundet SINACIN uttaler at 10×5 skiftet ikke gir en adekvat hvile for arbeiderne grunnet den avsidesliggende beliggenheten, og dermed lang reisetid til prosjektet.

Arbeiderne har i lang tid forsøkt å snakke med ledelsen i Statkraft som på arrogant vis har ignorert forespørslene. Torsdag 5. august protesterte en delegasjon av arbeidere utenfor den norske ambassaden i Chile med håp om at konsulen kan legge til rette for et møte med Statkraft. Statkraft har fortsatt ikke gått med på å holde et møte med tillitsvalgte. Inntil forrige uke har arbeiderne hatt informative møter på to timer hver dag, som har avbrutt prosessen. Nå ettersom Statkraft fortsatt ikke har villet inngått i noe møte har arbeiderne tenkt til å øke protestene.Det er verdt å bemerke at i 2016 ble Statkraft nødt til å stanse et prosjekt i samme elv som det nåværende prosjektet, da de ikke overholdt ILO konvensjon 169 angående urfolks rettigheter. I Norge har selskapet hatt en kampanje der den hevder å være opptatt av bærekraft. Da erdet paradoksalt at selskapet krever en skiftendring som forverrer livskvaliteten til arbeidernefor prosjektet. Produksjon av fornybar energi kan ikke tillates å forverre arbeidsbetingelser,samtidig kan vi ikke tillate at slike prosjekter begrenser lokalsamfunns rett til egne land ogvannkilder.Vi gir vår fulle støtte til SINACIN.

Se: https://www.facebook.com/RAPMO-465774964208540/ for mer info.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *