Høyesterett suspendert ny Saibaba-dom

Etter at retten bestemte å løslate G.N Saibaba og fire andre menneskerettighetsforsvarere reagerte høyesterett raskt og det ble innkalt til et spesialmøte lørdag 15. oktober. Der ble saken diskutert. Saibabas advokat ba blant annet om at Saibaba fikk sitte i husarrest på grunn av hans helsesituasjon. Saibaba sitter i rullestol etter en polioinfeksjon og har flere alvorlige helsetilstander. Den statlige advokaten mente derimot at å sette naxalitter (opprørere) i husarrest var en dårlig ide, da de kunne fortsette med sine forbrytelser selv i husarrest.

«Når det gjelder terroraktiviteter, spiller hjernen en veldig viktig rolle… En hjerne for slike aktiviteter er veldig farlig».[1]https://www.thehindu.com/news/national/sc-suspends-bombay-hc-order-acquitting-gn-saibaba-and-others-in-maoist-links-case/article66013558.ece 

Etter hastemøte lørdag avgjorde dommeren å likevel ikke løslate de fem. 
Se tidligere sak om løslatelsen: G.N Saibaba er løslatt fra livsvarig fengsel»[2]https://www.maoisme.no/2022/10/g-n-saibaba-er-loslatt-fra-livsvarig-fengselstraff/

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *