Antiimperialistisk dialogmøte avholdt 26. april

26. april 2023 var representanter fra Revolusjonære Kommunister, Kommunistisk plattform (marxist-leninistene) og Kampkomiteen samlet til møte for å diskutere hvordan det anti-imperialistiske arbeidet i Norge kan styrkes.

Gjennom de siste månedene er det blitt tydelig at anti-imperialisme ikke lenger vil målbæres av noen partier på Stortinget. Samtidig har konflikten mellom imperialistene spisset seg kraftig til, særlig det siste året. Det er viktigere enn på lenge at revolusjonære og progressive krigsmotstandere går i dialog med hverandre.

Våre organisasjoner har til felles at vi fordømmer Russlands invasjon i Ukraina og støtter Ukrainas rett til å forsvare seg mot en annen imperialistmakt. Samtidig sier vi nei til at USA, Norge og andre NATO-land aktivt bidrar til å forlenge og eskalere krigen.

Hverken den russiske eller den vestlige imperialismen har som mål å forsvare befolkningen i noen deler av Ukraina. Målet for imperialister i øst og vest er å slavebinde ukrainere og andre folk ved å legge dem og landets ressurser inn under sine såkalte interessesfærer.

For dette betaler ukrainske og russiske soldater med sitt blod, og arbeiderklassen i alle involverte land må ta regningen.

Russland ut av Ukraina!
Stopp imperialistenes krig!
Nei til norske våpenleveranser!
Norge ut av NATO!
Arbeidere i alle land og undertrykte folk, foren dere!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *