Indias kommunistiske parti (maoistene) 18 år

Gratulerer til Indias kommunistiske parti (maoistene) med 18-årsdagen!
Indias kommunistiske parti (maoistene) (IKP (maoistene)) fyller i disse dager 18 år. Sentralkomiteen i partiet har i den anledning sendt ut en pressemelding, hvor de oppfordrer alle revolusjonære til å feire stiftelsen av partiet 21.-27. september.

Partiet oppsto som en sammenslåing av flere allerede eksisterende maoistiske partier, og er arvtakeren til naxalittbevegelsen. Dette var en militant kommunistisk bevegelse som oppstod nordøst i landet midt på 1960-tallet, som kjempet for de fattigste, mest marginaliserte gruppene i India og som senere har spredt seg til flere steder i landet. IKP (maoistene) fører idag folkekrig mot den indiske staten, og er av denne staten utropt som den største indre trusselen mot «rikets sikkerhet».

IKP (maoistene) spiller en viktig rolle i India, men har også vært en veldig viktig inspirasjonskilde og kilde til kunnskap og erfaring for kommunister i hele verden.

Revolusjonære Kommunister gratulerer våre kamerater i India med dagen, og ønsker dem lykke til i kampen for et bedre India fritt — for nød, fattigdom, undertrykking og klimakrise. Sammen med den internasjonale kommunistiske bevegelsen vil vi sammen kjempe for en verden uten imperialisme og kapitalisme — en klasseløs, kommunistisk verden — den eneste løsningen for verdens grunnleggende problemer.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *