Revolusjonære i Kina lanserer tidsskrift

image_pdfimage_print

Den kinesiske organisasjonen Revolusjonær Sosialistisk Front (革命社会) har gitt ut første utgave av sitt teoretiske tidsskrift. RSF er en relativt ung organisasjon, med mål om å «hjelpe marxist-leninist-maoister i Kina med å utvikle seg» og bidra til å «fremme utviklingen av den revolusjonære bevegelsen i Kina».

På grunn av represjon må forbundet organisere seg skjult, og de skriver i tidsskriftet at de i lang tid framover vil måtte forkusere først og fremst på klandestint arbeid. Det kommunistiske prinsippet er likevel at «kommunistene forakter å skjule sine hensikter». Forbundet vil derfor legge fram standpunktene sine i tidsskriftet, samtidig som organisasjonen holdes hemmelig i størst mulig grad.

Tidsskriftet gis ut på kinesisk, men to artikler er oversatt til engelsk. Disse kan lastes ned på Bannedthought.net. Vi gleder oss over å se at maoistene i Kina gjør framskritt. Utviklingen av den revolusjonære bevegelsen i verdens mest folkerike land vil ha stor betydning ikke bare for det kinesiske proletarietet, men for hele verden.

Vi oppfordrer progressive i Norge til å følge nøye med på utviklingen av den maoistiske bevegelsen i Kina.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *